Læsetid for artiklen: 12 minutter.

iPhone skærm reparation

En jungle at finde rundt i. Vi gør dig klogere.

Intro

I denne artikel handler det om de iPhone skærme, som bruges til reparation af din iPhone. Vi kommer omkring forskellen på skærme til en iPhone X og har billeder af 3 skærme op imod hinanden, så du kan se forskellen.

Vi går desuden i dybden med opbygningen af en iPhone skærm, som er opbygget af mere end 10 forskellige lag – og det er blot skærmen! Derudover guider vi dig, så du får valgt den rigtige skærm, som passer til den måde du bruger din iPhone på.

Alt om skærme til reparation af din iPhone.

Klik på et af punkterne for at springe direkte dertil.

De 3 typer iPhone skærme.

En original/OEM skærm eller en aftermarked skærm? En aftermarked skærm er den, som de fleste kalder en “billig kina skærm”, selvom de alle sammen faktisk er produceret i Kina.
Det er desværre ikke helt så ligetil alligevel, at der kun findes 2 versioner af skærme til iPhones – der findes faktisk flere hundrede.
Men det vil du lære meget mere om i artiklen desto længere vi kommer.

De typer af skærme vi reparerer en iPhone X med er følgende 3; OEM, OLED og TFT/IPS. Indenfor hver kategori er der mange kvaliteter. Vi har valgt dem vi mener der er suverænt bedst – pris kontra kvalitet. Vi har testet flere hundrede skærme fra mere end 25 forskellige steder, og alligevel fandt vi ikke de rigtige.

Derfor har vi fornylig indgået et samarbejde med en kinesisk fabrik, som producerer vores Original A* skærme til nogle af de mest populære iPhone skærm reparationer.

iphone x sammenligning af skærme

Bemærk: lys forskellen er let at se, men skarpheden er væsentlig sværere at se på et billede.
(Vi kæmpede virkelig med at få de bedste billeder til at vise forskellen).

1. OEM skærm

Det er den skærm, der kendetegnes, som en original skærm. OEM står for “Original Equipment Manufacturer”, på dansk “Original produktfremstiller”. En original iPhone X skærm er af OLED typen.

Det skal dog siges, at nogen vælger at kalde deres iPhone skærme for OEM eller originale skærme, uden at det helt er tilfældet – men det er heller ikke helt ukorrekt. Grunden til dette er, at skærmen på en iPhone består af rigtig mange dele(det kommer der meget mere om længere nede). Vi har delt det op i tre hoveddele med en masse dele herunder. De tre hoveddele er glas, LCD og lys – forestil dig så, at glasset for eksempel er originalt, men resten ikke er. Den ene, originale del udnyttes til at give skærmen betegnelsen som en Original eller OEM iPhone skærm.

Eksempel; En bilforhandler skal sælge en brugt bil.

Den brugte bil, som sælges er af mærket Skoda. Denne Skoda har en del siddende i motoren fra en Ferrari. Bilforhandleren markedsfører og sælger bilen, som værende en Ferrari. I dette tilfælde er det let at skelne, hvorimod delene og skærme til din iPhone er meget svære at finde rundt i, medmindre man er ekspert på området.

Nogle leverandører, reparatører, shops m.fl. vælger at markedsføre deres iPhone skærm, som en original eller OEM skærm, hvis blot en enkelt del af skærmen er fra en original iPhone skærm. Hos FastPhone kan du altid være sikker på, at du får en 100% OEM skærm ved reparation af din iPhone, hvis du vælger den.

Vi tilbyder kun vores prisgaranti på OEM / Originale skærme hos anerkendte steder, som vi ved rent faktisk bruger originale eller OEM skærme til deres iPhone reparationer. Prisgaranti tilbydes på alle vores andre skærme, oftest nævnt som “Original A*”. Læs mere om vores samarbejde for de bedste skærme til iPhone reparation.

Længere nede i artiklen kommer vi ind på meget mere om opbygningen af din iPhones skærm.

2. OLED skærm

Vores OLED skærm er af samme type, som en Original skærm på iPhone X, men et billigere alternativ.

OLED står for “Organic Light Emitting Diode”, på dansk “organisk lysdiode”, hvor den øverste del af dioden er organisk. OLED skærme findes i mange variationer, oftest kategoriseres disse med “A’er” og “+’er” fx. A+, A+++, A, AAA og mange andre variationer, som udgangspunkt betyder flere “A’er” eller “+’er” at kvaliteten af skærmen er bedre.

Men det er blevet en meget misvisende jungle – selv for os, som indkøber og tester mange skærme til iPhone reparationer. Kvaliteten af skærmen kan aldrig endeligt kendes før skærmen er testet grundigt eller skilt ad. Vores OLED skærm til iPhone X er glasset og rammen oftest uoriginal, men resten originalt. Derfor er den et godt i forhold til pris kontra kvalitet.

3. TFT/IPS skærm

Denne skærm er af ældre teknologi end OLED og væsentlig billigere at producere – skarpheden er ringere og batteriforbruget højere end OLED.

TFT står for “thin-film transistor”, på dansk “tynd-film transistor”. IPS står for “in-plane-switching” og er en opgraderet version af en TFT skærm. TFT skærme har en dårligere synsvinkel end IPS og TFT skærme bruger væsentligt mere strøm end IPS skærme. IPS skærme bruger desuden mere strøm end en OLED skærm og billedet er heller ikke nær så godt. Originale iPhone skærme i hvert fald fra iPhone 5 og nyere bruger IPS skærme. Men mange aftermarked skærme er eksempelvis TFT skærme. Nedenfor kan du se at TFT skærme også oftere er mere grålige i skærmen.

Hvis du har fået skiftet din skærm og føler din iPhone løber hurtigere tør for strøm, så kan det være fordi der er sat en TFT skærm på. I forhold til strømforbrug, så kan du passe på dit batteri og spare på strømmen med vores smart-ladekabler til din iPhone. Kort fortalt stopper de med at oplade din iPhone, når den er fuldt opladet.

Vi tilbyder alle 3 typer skærme, hvis du brug for en reparation af din iPhone X skærm.

Sådan er din iPhone skærm opbygget

En iPhone skærm er opbygget af mange lag med forskellige dele. Vi har valgt at dele det op i 3 hovedgrupper – Glas, LCD og lys.

Vi starter med de forreste dele, når du ser på din iPhone skærm og derfra bevæger os imod den bagerste del af skærmen.

Husk på at hver eneste del har en vigtig funktion for din iPhones skærm og kvaliteten deraf – ligesom med mange andre ting. Den eneste del at du, som forbruger faktisk kan se/mærke er selve glasset, men det er kun en brøkdel af din skærm. Du kan naturligvis også se, hvis der er store forskelle, men det er oftest når man er ude i ekstremer i forhold til kvalitetsforskelle.

Hvis vi skal være lidt kække, så kan det sammenlignes med princippet om en kæde – den er kun så stærk, som det svageste led. Skærme til iPhone reparationer er kun så gode, som den billigste del tillader. Spares der på en del i skærmens opbygning, kan det have store konsekvenser for næste process, som til slut skal give dig et godt billede på din skærm.

De forskellige lag på din iPhone skærm.

sådan er din iphone skærm opbygget

1. Glas

 • Oleophobic Coating – Den behandling har alle originale eller OEM skærme fået. Det er den, som giver den rare følelse, når du rører ved glasset på din iPhone. Du kan let teste om din iPhone skærm er behandlet med oleophobic coating. Hæld et par dråber vand på skærmen. Bliver de liggende i boble lignende tilstand, så er den behandlet med oleophobic coating. Spredes/splatter vandet mere udover over det hele, så er den ikke behandlet med oleophobic coating. Coating slides dog med tiden, selvom den holder ret længe afhængigt af brug/slid. Vores beskyttelsesglas er desuden med oleophobic coating for at give samme fornemmelse, som din originale iPhone skærm. Vi har en lille artikel med videoer og billeder, så du kan se forskellen med og uden oleophobic coating.
 • Glas – Glasset på din skærm kan også være af forskellige kvaliteter og tykkelser. Et hårdt glas er meget resistent over for ridser, men ulempen er at det lettere går i stykker end et blødere glas. Et blødere glas får eksempelvis lettere ridser og skrammer, men der skal mere til at det revner. Originale iPhone glas er oftest lidt af en blanding for at opnå fordelene fra henholdsvis det bløde og hårde glas.

2. LCD / Flydende Krystal Display

 • 360º Polariseringsfilm – det gør at du tydeligt kan se, hvad der foregår på din skærm fra alle vinkler. Hvis polariseringen kun er vertikal, så kan du groft sagt kun se noget på din iPhone skærm, når du holder den vertikalt – som de fleste oftest gør. Men vender du den vandret vil den blive meget mørkere at se på. Mange billige skærme har kun vertikal polarisering. Du opdager det også, hvis du tager solbriller på – så vil skærmen blive meget mørk, hvis polariseringsfilteret ikke er af en ordentlig kvalitet.
 • Farvefilter – Et af de sidste filtre er det, som styrer farvenuance på din iPhones skærm. Her kan også være mange forskellige variationer. Eksempelvis har mange billigere skærme et mere koldt, hvidt eller blåligt skær end de originale iPhone skærme, som oftest er mere varme/gullige i farven.
 • Elektrodepanel(touch) – Elektroderne er dem, som registrerer dine tryk og bevægelser på skærmen – altså selve touch-delen. Se illustrationen.
 • LCD Panel – Det er her det billede du ser på din iPhone skærm skabes . Flydende krystaller (LCD – Liquid Crystal Display) er med til at danne de billeder du ser. Når din LCD går i stykker evt. grundet tab eller stød, så har du måske før set en blanding af farver, striber, en helt sort skærm eller andet. Det kan sagtens ske uden at glasset nødvendigvis revner eller har tegn på skader. LCD’en er meget skrøbelig og er derfor beskyttet af glasset. Igen er der forskellige kvaliteter af LCD paneler. De mest gængse forskellige er; dårligere/mere uklart billede, højere/mindre strømforbrug og nogle er mere skrøbelige end andre.
  Skrøbeligheden testes let (DETTE GØRES PÅ EGET ANSVAR)

  Hvis du trykker lidt hårdere på skærmen end normalt. Hvis der kommer farve-plamager rundt omkring, så kan du være rimelig sikker på at det er en billig/dårlig LCD eller fx. et tyndt glas, som din iPhones skærm har fået på efter reparation. Det skal dog siges, at dette også kan skyldes andre faktorer. Dem vil vi af gode grunde ikke vil komme ind på – da andre steder kan vælge at bruge det som dårlige undskyldninger overfor kunder.

Elektrodepanel / Touch funktion
Touch Panel

3. Lys

 • Lysforbedrende Polariseringsfilm  – Dette er et ekstra lag af polariseringsfilm, som er med til at forbedre lysforholdene på din iPhone skærm. De fleste billige skærme er uden den lysforbedrende polariseringsfilm.
 • Top Diffuser – Her klares den sidste del indenfor jævn fordelen af dit lys på skærmen. Diffuseren gør det modsatte af for eksempel et spotlys. Et spotlys stiller skarpt på en ting i fokus. Diffuseren sørger for at lyset jævnt fordeles over hele skærmen på din iPhone. Igen er der forskel på kvaliteten af diffuser på skærme til iPhones. Nogle skærme kan have skarpt lys nogle steder, mens der nærmest mangler lys andre steder på skærmen. Det er hovedsageligt på grund af diffuserens kvalitet eller antal af diffusere der er blevet brugt.
 • Reflektor – Det kan bedste sammenlignes med et spejl, som reflekterer lyset rundt i alverdens retninger – igen for at skabe et jævnt og kraftigt lys på hele skærmen.
 • Bund Diffuser – Den første diffuser, som afdæmper og tilpasser lyset. Virker som top diffuseren, men jævner lyset inden reflektoren – ellers ville det blive en masse kraftige lysstråler, som ville forstyrre billedet på din skærm.
 • Lyspanel(LED) – Her udsendes det meste af lyset til din skærm. Det er desuden det lys, som du selv kan skrue op og ned for – eller det som justeres alt efter om der er mørkt eller lyst, hvor du befinder dig.
 • Baggrundslys / Bundplade – Afdæmpet baggrundslys, som automatisk justere sig under mørke eller lyse forhold, og som du selv kan justere manuelt.

Guide: Denne skærm skal du vælge ved reparation af din iPhone.

Jeg bruger min iPhone i ca. 30 minutter dagligt – Vi vil anbefale dig at få sat vores Original A* skærm på i dette tilfælde.

Jeg bruger min iPhone 30-60 minutter dagligt – de fleste vil i dit tilfælde kunne klare sig med en Original A* skærm. Men en Original OEM skærm skal klart overvejes her.

Jeg bruger min iPhone mere end en time dagligt – intet er bedre end en Original OEM skærm til din iPhone og det er den skærm du bør vælge – du bliver glad for at have betalt det ekstra, når du bruger den så meget.

Jeg bruger min iPhone 30-45 minutter dagligt. Men i perioder, fx. ved ferier og weekender bruger jeg den mere. – Du bør bestemt overveje en OEM skærm, hvis du er en aktiv person på ferier mm. kan du til gengæld omvendt overveje en Original A* skærm, hvis den ofte bliver skadet, så er det i hvert fald billigere.

Husk at beskytte din skærm efter en reparation med heldækkende beskyttelsesglas til din iPhone. Når du får repareret din iPhone hos os kan du tilkøbe vores heldækkende beskyttelsesglas med op til 50% rabat.

Hvis følgende passer på dig, bør du overveje en Original OEM skærm:

 • Jeg bruger min iPhone til gaming.
 • Jeg bruger min iPhone udenfor – både i kolde eller varme områder.
 • Jeg bruger min iPhone til arbejdsrelaterede opgaver.

Hvis følgende passer på dig, bør du overveje en Original A* skærm:

 • Hvis iPhonen bruges af yngre børn, hvor den ofte tabes mv.
 • Hvis det er din reserve telefon.
Næsten alle mennesker har idag en smartphone

Og alle kan risikere den går i stykker – om man laver det ene eller det andet.

Selfie-prinsesser, som skal fange det perfekte øjeblik.

2 kvinder tager selfie på strand med solnedgang

Den rejsende, som skal have minder af alt.

solnedgang fotografi af ung mand

De aktive og varme ferier – som også skal foreviges med billeder.

gruppe unge mennesker tager selfie med iphone

Forretningsmanden, som konstant er på telefonen – opkald og emails.

forretningsmand taler i sin telefon

Har du stadigvæk spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål eller brug for vejledning kan du altid kontakte os.

Spørgsmål vedrørende fejl/reparation af din smartphone eller tablet?
Send os en besked med så mange detaljer / så meget historik som muligt om din enhed. Så giver vi det bedste bud på, hvilken type reparation din enhed har brug for.

Hvor mange giver op og erklærer din enhed død kan vi højst sandsynligt hjælpe dig.

Vi klarer mikrolodninger på iPhone og iPads – som løser mange fejl, hvor dele ikke bare kan skiftes.

Det kan for eksempel være at din mikrofon ikke virker – det betyder ikke nødvendigvis at den skal skiftes. Det kan være en microchip i din iPhone – eller hvis din skærm fryser kan det skyldes en anden microchip. Vi klarer stort set alle former for reparationer af iPhones og iPads.

Husk at aflevér din smartphone hurtigst muligt efter en tur i vandet. vandskaden behøver ikke komme straks efter, den kan komme 1-6 måneder efter og kan undgåes, hvis du får den til reparation inden det ender med at blive en stor operation.

Vidensbasen – værs’go endnu flere artikler til dig.

I vores vidensbase kan du finde mange nyttige artikler vedrørende smartphones og tablets.

Hvor mange giver op og erklærer din enhed død kan vi højst sandsynligt hjælpe dig.

Vi klarer mikrolodninger på iPhone og iPads – som løser mange fejl, hvor dele ikke bare kan skiftes.

Det kan for eksempel være at din mikrofon ikke virker – det betyder ikke nødvendigvis at den skal skiftes. Det kan være en microchip i din iPhone – eller hvis din skærm fryser kan det skyldes en anden microchip. Vi klarer stort set alle former for reparationer af iPhones og iPads.

Husk at aflevér din smartphone hurtigst muligt efter en tur i vandet. vandskaden behøver ikke komme straks efter, den kan komme 1-6 måneder efter og kan undgåes, hvis du får den til reparation inden det ender med at blive en stor operation.

Ring alle dage fra 09.00 – 21.00.

Vi svarer oftest indenfor få timer.

Adresse

FastPhone.dk
Dageløkkevej 25
3050 Humlebæk
CVR: 38332546
En del af Fashion Solutions.

Information

Her kører vi

Kommuner:
København, Frederiksberg, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Hørsholm, Fredensborg, Gladsaxe, Rødovre, Herlev & Hvidovre.

Byer:
Hillerød, Kvistgård, Espergærde, Snekkersten, Helsingør & Mørdrup.